ASTRAGALUS NEDİR FAYDALARI NELERDİR ?


Astragalus halk arasında Geven Otu olarak ta bilinir ve Çin Geveni olarak ta kullanımı yaygındır. Astragalus baklagiller familyasından bir bitki olup, geleneksel ve alternatif tıpta uzun yıllardır kullanılmaktadır.




Peki Astragalus un Faydaları Nelerdir ?


Halk arasında en yaygın bilinen özelliği anti-aging ; yaşlanmayı geciktirici ve bağışıklılk sistemini güçlendirici etkileridir. Aynı zamanda pek çok kozmetik ve güzellik ürününde yaygın kullanılır.




Astragalus ; Geven otunun ana vatanı  Uzak Doğu ve Asya ülkeleri olarak bilinse de ülkemizde de 400 ün üzerinde Astragalus türü mevcuttur. Selenyum bakımından zengin içeriği sayesinde antioksidan özelliğinden pek çok yayında bahsedilmektedir. Aynı zamanda geven otu olarak biline Astragalus içeriğinde flavonoidler, saponinler ve polisakkaritler bulunmaktadır.


Özetle Astragalus un bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve yaşlanma karşıtı etkileri olduğu düşünülmektedir.  Piyasada çay, kapsül ve krem olarak değişik formlarda ürün mevcuttur.




ÇOK ÖNEMLİ NOT; 


Astragalus faydaları olarak; bağışıklık sistemini güçlendirme, immun hastalıklar, yaşlanmayı geciktirici etkilerinden çok yaygın olarak bahsedilse de ; HER TÜRLÜ SAĞLIK SORUNUNDA TEDAVİ İÇİN EN İYİ YOL İLGİLİ SAĞLIK UZMANINA VE HEKİME DANIŞMAKTIR.


YUKARIDAKİ BİLGİLER PEK ÇOK BLOG ve YAZI DERLENEREK HAZIRLANMIŞ OLUP, TEŞHİŞ VEYA TEDAVİ AMAÇLI DEĞİLDİR.