ALIÇ SİRKESİ NEDİR & NE İŞE YARAR ?


Alıç sirkesinin ne olduğuna en baştan değinilirse; dünya genelinde bir çok ülkede Sağlık Bakanlığı onayıyla kullanılan, herhangi bir yan etkisi bulunmayan son derece sağlıklı doğal bir üründür.


Alıçın kendisi Türk topraklarında çoğu yerde yabani bir biçimde yetişen bir meyve türüdür. Bu meyve daha çok Güney bölgelerde ve Batı bölgelerde görülmektedir.


Alıç meyvesinin yirmi farklı çeşidi olmasıyla birlikte, sirkesinin yapıldığı çeşidinin boyu 10 metreye kadar uzayabilen bir dikenli ağaçta türediği görülmektedir.


Meyvenin kendisi ise ya sekiz milimetre ya da on milimetre kadar olgunlaşabilmekte, sarı ve kırmızı renklere sahip olmaktadır.


Alıç sirkesinin genel faydaları nelerdir?



Aksatmadan kullanıldığında alıç sirkesi, bünyede eğer şeker hastalığı bulunuyorsa şeker hastalığının olumsuz etkilerini azaltabilmekte hatta bazı durumlarda şeker hastalığını direkt olarak da ortadan kaldırabilmektedir. Hem damar hastalıklarında hem de kalp rahatsızlıklarında doğal bir içerik olarak kullanılabilinen alıç sirkesi, kalbin sağlıklı yapıda olmasını sağlar. Boğazlarda oluşan iltihap durumunu yok edici etkisi bulunmaktadır. Böbrekle ilgili hastalıklarda iyileştirici etkisi vardır. Bağışıklık sistemiyle alakalı grip, nezle gibi hastalıklarda vücudu dış etkenlerden koruyucu etkisi sayesinde hastalığın daha çabuk geçirilmesine yardımcıdır. Tansiyon seviyesini sürekli olarak olması gereken seviyede tutmaya yardımcıdır. İçeriğindeki fazla miktardaki antioksidan içeriği sayesinde, vücutta çeşitli virüslerin ve bakterilerin hastalık yaratmasına engel olmaktadır.


Alıç sirkesinin en cezbedici özelliklerinden biri ise yağ yakıcı özelliğinin bulunmasıdır. Hem yiyeceklerde hem de salatalarda gönül rahatlığıyla kullanılan bu ürün, alıç sirkesi ile zayıflayanların ortak yorumuna göre çok daha hızlı bir kilo verme süreci geçirilmesine yardımcı olmaktadır.


Alıç sirkesi nasıl kullanılır?



Alıç sirkesinin kullanım şekli ; alıç sirkesiyle elma sirkesini karıştırarak hem sabah uyandığınızda hem de akşam yatarken bu karışımı ılık durumdaki suyun içerisine bir yemek kaşığı miktarında kullanılması yöntemidir. Tabi alıç sirkesinin karıştırılacağı elma sirkesinin de kendisi gibi doğal ürünlerden biri olması önerilmektedir.




ÇOK ÖNEMLİ NOT: YUKARIDAKİ BİLGİLER PEK ÇOK BLOG ve YAZI DERLENEREK HAZIRLANMIŞ OLUP, TEŞHİŞ VEYA TEDAVİ AMAÇLI DEĞİLDİR. HER TÜRLÜ SAĞLIK SORUNUNDA TEDAVİ İÇİN EN İYİ YOL İLGİLİ SAĞLIK UZMANINA DANIŞMAKTIR.